Vragen en antwoorden over permanente make-up


Heb jij weleens permanente make-up overwogen? Nooit meer ’s morgens uren voor de spiegel staan en geen uitgelopen eyeliner meer als je door de regen hebt gefietst! Voordat je gelijk naar de schoonheidsspecialiste rent, lees je hier antwoorden op de meest gestelde vragen over permanente make-up!

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up kan je eigenlijk vergelijken met een tatoeage. Het wordt alleen voor cosmetische doeleindes gebruikt en minder diep in de huid aangebracht. Het blijft ook niet heel je leven zitten. Wat het precies inhoudt, lees je hier.

Hoe lang blijft het zitten?

Na een paar jaar slijt de make-up er langzaam af. Het huidvernieuwingsproces gaat gewoon door en daarom heb je er niet heel je leven lang plezier van. Permanente cosmetica blijft ongeveer 3 tot 5 jaar zitten. Dit is echter wel afhankelijk van jouw huidtype.

Hoeveel kost permanente make-up ongeveer?

De prijzen variëren per praktijk en behandeling. Wenkbrauwen laten zetten, is bijvoorbeeld vele malen goedkoper dan lippen helemaal in laten inkleuren. De prijzen liggen gemiddeld tussen de 170 en 450 euro.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit verschilt uiteraard per behandeling. De gemiddelde behandeling duurt ongeveer anderhalf tot 2 uur.

Wat als ik niet blij ben met het resultaat?

Wanneer de specialist is uitgeschoten of jij niet tevreden bent, kan er in sommige praktijken wat aan gedaan worden. Volgens specialisten kunnen zij met de nieuwste naaldmethode permanente make-up definitief verwijderen of corrigeren.

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

Indien je huidafwijkingen of diabetes hebt, zullen veel specialisten je niet behandelen. Ook als je zwanger bent zul je moeten wachten met permanente make-up tot na de geboorte.

Zijn nabehandelingen nodig?

Ja, maar het is wel erg afhankelijk van je huidtype. Het pigment kan na de eerste paar weken namelijk afgestoten worden door het lichaam. De kleur vervaagd hierdoor en daarom is een nabehandeling vaak van belang. Veel specialisten brengen de make-up aan in meerdere behandelingen, zodat de kleur opgebouwd wordt.

Wat mag je niet na de behandeling?

  • Geen make-up dragen, dit kan namelijk het pigment beïnvloeden en irritaties veroorzaken.
  • Niet onder de zonnebank of intensief zonnen.
  • Niet met water aan de behandelde plek komen.
  • Niet wrijven of krabben.