Waarom LED verlichting beter is voor je huid

Waarom LED verlichting beter is voor je huid

Wie wilt nou niet een mooie, egale en jonge huid? Helaas zijn we daar niet van verzekerd en willen we er dan ook veel aan doen om dit wel te krijgen. De hele dag door smeren we crèmes op ons gezicht, reinigen we ons gezicht en drinken we liters water. Dit is natuurlijk hartstikke goed, maar kan het niet makkelijker? En wat als licht je hierbij al kan helpen? LED verlichting om precies te zijn, dan wel in de vorm van een therapie, een masker of simpelweg de verlichting in je woon- of slaapkamer. 

LED lichttherapie

Er bestaat zelfs een therapie op basis van LED licht. Zo’n therapie zorgt voor huidverjonging en herstelt de huid. Dit gebeurt doordat LED licht de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en daardoor de huid herstelt. Vaak wordt het gebruik van de lamp gecombineerd met verschillende behandelingen, zoals peelings en bindweefselmassages. Verschillende kleuren LED lampjes produceren verschillende golflengtes. Iedere kleur heeft daardoor een andere werking. Rood LED lichttherapie dringt het diepst door in de huid en verbetert huidveroudering, huidbeschadigingen, zoals overmatig rimpels, en slechte doorbloeding. Geel LED lichttherapie zorgt voor betere toevoer van zuurstof in de cellen, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit helpt onder andere bij acne, pigmentverstoring en een verwaarloosde huid. Daarnaast is er nog blauw LED, dit werkt kalmerend en bacterieremmend. Hierdoor helpt dit bij ontstekingen en een overgevoelige en onrustige huid. 

LED gezichtsmasker

Naast LED lichttherapie zijn er ook LED gezichtsmaskers, hierdoor kan je er thuis ook gebruik van maken. Het LED gezichtsmasker is een apparaat met lichttherapie. Ook dit helpt bij het verjongen en herstellen van de huid. Hierbij heeft ook iedere kleur een ander effect, waardoor iedereen een LED gezichtsmasker zou kunnen gebruiken. Zo kunnen jongeren blauw LED licht gebruiken voor kleine ontstekingen, zoals jeugdpuistjes. Ouderen kunnen gebruik maken van rood LED licht om veroudering van de huid, zoals rimpels, tegen te gaan. Toch verschilt het effect per persoon en per huid, sommige zullen meteen effect zien en anderen pas na enkele maanden. 

LED verlichting

Lichttherapie is zeker niet nieuw en wordt al sinds de jaren ’70 door NASA astronauten toegepast. Ze gebruikten het om wonden te helen. Naast even de tijd te nemen om LED verlichting je huid te laten verbeteren in de vorm van een therapie of masker, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om LED lampen thuis te installeren. Vaak heb je thuis een licht gele gloed, dit vervoert zuurstof naar de huidcellen, waardoor de huid sterker wordt. Wit licht versnelt juist het metabolisme, waardoor de aanvoer van bouwstoffen en afvalstoffen wordt

gestimuleerd. Dit is natuurlijk niet gelijk met de intensiteit van een masker en al helemaal niet van LED licht therapie, maar wel belangrijk om bij stil te staan bij de keuze van je verlichting in huis. 

Oftewel, LED licht is dé nieuwe trend op het gebied van huidverbetering. Laat je goed adviseren of lees je goed in over de werking ervan en welk type geschikt is voor jouw huid. Je kan dit in verschillende vormen toepassen, dus kies je voor een therapie, masker of LED verlichting thuis?