Wereldwijde beautytips voor een mooie huid


Iedere cultuur houdt er zo zijn eigen beautyrituelen op na. In Nederland smeren wij vooral crèmes op voor een mooie huid, terwijl ze in andere continenten juist oliën gebruiken. Hier lees je wereldwijde beautytips voor een mooie huid.

Marokko

Argan olie uit Marokko werd voorheen alleen in de keuken gebruikt. Nu de cosmetische wereld het heeft ontdekt, is het ontzettend populair geworden. Er zijn maar 20.000 bomen en voor 1 liter zijn maar liefst 32 argonnoten nodig om olie uit te persen. De olie is een veelzijdig product dat erg goed is voor je huid. Het verhoogt het vochtgehalte, beschermt de huid tegen schadelijke stoffen en werkt tegen huidproblemen zoals eczeem. De olie is een echt wondermiddel en wordt daarom ook gebruikt in shampoos, crèmes en andere verzorgingsproducten.

Australië

In Australië zijn de gek op Emoe olie. Dit wordt al eeuwenlang gebruikt en komt uit de tijd van de Aboriginals. De olie is afkomstig van het vet van de Emoe vogel en is rijk aan omega-3, omega-4, vitamine E en A en antioxidanten. Emoe olie versterkt, verzacht, zuivert en hersteld de huid. Daarnaast wordt het veel gebruikt tegen brandwonden, striae, littekenweefsel, huidveroudering, eczeem, schrale plekken en rimpels.

Japan

Japanners hebben niet alleen vreemde eetgewoontes, ook sommige beautyrituelen zijn een tikkeltje apart. Zo gebruiken zij uitwerpselen van nachtegalen voor een mooiere huid en drinken zij collageendrankjes tegen huidveroudering. Maar in Japan gebruiken ze ook andere beautyrituelen. Zo is rijst een belangrijk ingrediënt voor een mooie huid. Rijstpoeder wordt gebruikt omdat het ontvettend werkt en het schijnt ook een egale huid te creëren en onzuiverheden te bestrijden.

Tahiti

In Tahiti gebruiken veel vrouwen Monoi massageolie als verzorgingsproduct. Het beschermt de huid tijdens en na het zonnen en zorgt voor een zomerse gloed. Daarnaast zitten er verzorgende stoffen in die goed zijn voor je huid. De olie is zo populair in Tahiti omdat het lekker ruikt, de huid hydrateert en zelfs onevenheden camoufleert.

India

In India werd Turmeric, een wortelstok, eeuwenlang gebruikt als kleurstof voor bijvoorbeeld kerrie. Nu staat Turmeric bekend om zijn antibacteriële, ontstekingremmende, hydraterende en herstellende werking. Het wordt tegenwoordig gebruikt tegen acne en andere onzuiverheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.