Zo richt je een beautykamer in

Zo richt je een beautykamer in

Als je veel met beauty bezig bent is de ultieme goal natuurlijk een mooie beautykamer. Een plek waar je al je beautyproducten netjes kunt opbergen en waar je kunt experimenteren met make-up en huidverzorgingsproducten. Maar hoe richt je zo’n beautykamer nou in? Lees hier handige tips!

Beautykamer kiezen

Als je genoeg ruimte hebt kun je een aparte kamer als beautykamer inrichten. De kamer hoeft niet groot te zijn, want je wilt juist alles binnen handbereik hebben. Ook speelt de vloer van de kamer een belangrijke rol. Op een vloer met tapijt vallen producten, zoals oogschaduw en parfumflesjes, minder snel stuk. Als je in de beautykamer ook video’s wilt opnemen is tapijt ook goed voor de akoestiek. Het geluid op de video klinkt dan beter. Heb je geen aparte kamer over? Dan kun je natuurlijk ook een mooie beautyhoek inrichten. Ligt er geen tapijt? Leg dan een vloerkleed in je beautykamer of -hoek. Je hebt dan de voordelen van het tapijt en je verdeelt de kamer meteen in verschillende zones.

Lichtinval in beautykamer

De lichtinval is ook heel belangrijk bij het kiezen van je beautykamer. Het liefst kies je voor een plek met veel natuurlijk licht. Zo kun je het beste zien hoe de producten op je huid eruitzien. Wil je wat extra privacy in je beautykamer? Dan kun je linnen gordijnen ophangen. Deze geven je wat extra privacy, maar laten nog wel wat licht door. Wil je de kamer volledig donker kunnen maken? Dan zijn verduisterende wave plooi gordijnen een goede keuze. Door hun design staan ze ook heel mooi in je beautykamer! Heb je geen natuurlijk licht in de kamer? Dan kun je een ringlamp aanschaffen. Deze is ook onmisbaar als je beautyvideo’s opneemt!

Meubels voor beautykamer

Dan nu misschien wel het belangrijkste: de meubels! Je hebt in ieder geval een comfortabele stoel, kaptafel en grote spiegel nodig. Zorg ook voor voldoende opbergruimte, zodat je al je spullen netjes kunt opbergen. In beautyvideo’s zie je vaak mooie witte kasten met diepe lades. Dit staat dan ook heel mooi, maar je maakt er wel snel vlekken op. Een donkere, houten kaptafel staat bijvoorbeeld ook heel mooi. Zoek dus vooral iets wat bij jouw wensen en gebruik past!