Hoe zelf wenkbrauwen verven?

Hoe zelf wenkbrauwen verven?

Wil je zelf je wenkbrauwen gaan verven en wil je weten hoe je dit doet als een pro? Je wilt dit natuurlijk wel goed doen. Wenkbrauwen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je gezicht en je kunt het moeilijk verbergen als het mis gaat. Bovendien zijn wenkbrauwen erg bepalend voor je gezichtsuitdrukking. Dit kan een positief effect hebben, maar ook juist negatief, je kunt er namelijk erg streng uitzien als je wenkbrauwen verkeerd geverfd zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je je wenkbrauwen te donker of juist te dik verft. Dat je je gezicht kunt definiëren door middel van je wenkbrauwen is natuurlijk een voordeel, maar verder zorgt het verven van je wenkbrauwen er ook voor dat je haartjes er voller en dikker uitzien. Bovendien kun je ‘s ochtends wat tijd besparen omdat je je wenkbrauwen niet meer hoeft te tekenen. In dit artikel worden al je vragen over het verven van je wenkbrauwen beantwoord. Hoe lang moet je bijvoorbeeld de verf in laten trekken? Hoe breng je de wenkbrauwverf gemakkelijk aan? En waar moet je verder nog op letten als je je wenkbrauwen gaat verven? Lees snel verder of kijk onderstaande video!

Reinigen

Voordat je überhaupt aan de slag gaat met de wenkbrauwverf is het belangrijk dat je je wenkbrauwen goed schoon hebt. Dit kun je doen door een make up remover te gebruiken. Let hierbij wel op dat dit een make up remover is zonder olie. Door de olie kan de verven namelijk niet goed intrekken en zul je niet het gewenste resultaat krijgen. Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen daarna goed droog maakt met bijvoorbeeld een wattenschijfje. 

Epileren?

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je wenkbrauwen van te voren niet epileert. Het is logisch dat je dit wel doet, aangezien je wenkbrauwen dan helemaal in shape zijn. Toch is het niet verstandig om dit net te doen voordat je de wenkbrauwverf gaat aanbrengen. Het kan er namelijk voor zorgen dat de huid rondom je wenkbrauwen sneller geïrriteerd is. Het is dus verstandig om bijvoorbeeld de dag voordat je je wenkbrauwen gaat verven, je wenkbrauwen te epileren. Bovendien kun je het ook na het verven doen, want je kunt dan gemakkelijk zien welke haartjes niet geverfd zijn en je dus weg moet halen. 

Gevoelige huid?

Heb je een gevoelige huid en krijg je snel een allergische reactie wanneer je een nieuw product uitprobeert? Je kunt dan het beste de wenkbrauwverf 24 uur van tevoren testen op je huid om te kijken of de verf wel geschikt is voor jouw huid. Dit kun je doen door een druppeltje verf in de holte van je elleboog te doen. Wanneer je na 24 uur nog geen reactie krijgt bij het druppeltje, dan kun je ervan uitgaan dat je niet allergisch bent voor de wenkbrauwverf. 

De wenkbrauwverf aanbrengen

Wanneer je precies te werk wilt gaan, is het verstandig om gebruik te maken van een crème. Deze crème kun je om je wenkbrauwen heen smeren. Doordat de crème vettig is zal de wenkbrauwverf hier niet blijven zitten. Hierdoor kun je er precies werken en kun je de crème zo vaak opnieuw aanbrengen als je wilt. Let hierbij wel op dat er geen crème komt op een plek waar je wel wenkbrauwverf wilt, want hier zal de wenkbrauwverf dan dus ook niet pakken. Vervolgens kun je de verpakking van je wenkbrauwverf erbij pakken. Iedere wenkbrauwverf is anders en daarom is het belangrijk om goed te lezen hoeveel wimperverf en oxidant je moet mengen. Oxidant is een vloeistof die zorgt voor de perfecte kleurdekking, dus erg belangrijk! Wanneer je de juiste hoeveelheden hebt gemengd, is het tijd om het mengsel aan te brengen. Denk er hierbij aan dat je geduld hebt en niet te veel van het mengsel in één keer aanbrengt. Je kunt er beter voor kiezen om in kleine stapjes te werken. Op deze manier krijg je het mooiste resultaat. Wanneer je tevreden bent over je wenkbrauwen wacht je het aantal minuten dat vermeld staat op de verpakking en haal je vervolgens de restanten van de verf eraf. 

De kleur

Houd er rekening meer dat je wenkbrauwen wat donkerder zijn als je ze net geverfd hebt. Na twee dagen heb je pas de uiteindelijke kleur. Houd hier dus ook rekening mee en wacht die twee dagen af. Ook de huid rondom je wenkbrauwen kan wat rood zijn door de verf en het verwijderen van de restanten. Dit trekt ook weg binnen 24 uur. Wanneer je de wenkbrauwverf toch wat te lang hebt laten intrekken en je wenkbrauwen dus te donker zijn geworden, kun je dit nog herstellen. Er zijn verschillende methodes voor. Een simpele is door zeep op een wattenstaafje over je wenkbrauwen te wrijven. De wenkbrauwverf die op de huid zit zal hierdoor sneller loslaten. Bovendien kun je er ook voor kiezen om anti-roos shampoo te gebruiken, je wenkbrauwen te scrubben of een speciale wenkbrauwpasta te gebruiken. Verschillende merken hebben een speciale wenkbrauwpasta, wat ervoor zorgt dat je wenkbrauwen weer wat lichter worden na het verven. Wanneer je wenkbrauwen te licht zijn na het verven, kun je er natuurlijk voor kiezen om ze nog een keer te verven met een donkere kleur. 

Naverzorging

Nadat je je wenkbrauwen hebt geverfd, is het logisch dat je wenkbrauwhaartjes wat beschadigt zijn. Dit is natuurlijk ook het geval als je bij de kapper bent geweest en je je haar hebt laten verven. Vervolgens verzorgen we het dan goed met een shampoo, conditioner en eventueel een masker, maar waarom doen we dit niet bij onze wenkbrauwen? Nu raden we je niet aan om je wenkbrauwen te wassen met shampoo en conditioner met het risico dat het in je ogen komt. Toch is er wel een andere oplossing om je wenkbrauwen extra te verzorgen nadat je ze geverfd hebt. Je kunt hiervoor een wenkbrauwserum gebruiken. Dit is een serum wat ervoor zorgt dat de gezondheid van je wenkbrauwhaartjes wordt verbeterd, waardoor je haartjes er dikker en voller uit zullen zien. Bovendien beschermt, conditioneert en hydrateert een serum ook de wenkbrauwen. Op deze manier houd je je wenkbrauwen toch vol en dik, ondanks dat je ze regelmatig verft.