Hoeveel kan ik verdienen met een beautyblog?


Beautybloggers worden steeds professioneler en er zijn steeds meer beautybloggers die fulltime bloggen. Maar hoeveel kun je verdienen met een beautyblog?

Er zijn al veel artikelen over hoe je een beautyblog kunt beginnen en het is de droom van veel jonge vrouwen om er van te kunnen leven. Als insider weet ik de details van het businessmodel van veel beautyblogs. Allereerst gaan we kijken naar de inkomsten mogelijkheden. De meest voorkomende manieren om inkomsten te generen zijn:

Advertenties

Een adverteerder betaalt een vast bedrag per week, maand of per 1.000 vertoningen voor een banner, afhankelijk van de grote en positie van een banner. Het bedrag dat je per banner ontvangt is afhankelijk van het bereik van je beautyblog.

Advertorials

Dit zijn betaalde redactionele artikelen. Een adverteerder betaalt een vast bedrag per advertorial. Het bedrag dat je per advertorial ontvangt is afhankelijk van het bereik van je beautyblog.

Affiliate links

Affiliate marketing werkt op basis van een fee. Dit houdt in dat je een percentage van de omzet ontvangt als bezoekers via jouw site doorklikken naar een website en vervolgens daar iets kopen. Zo hoef je zelf geen shop te hebben, maar verdien je toch aan een shop. Het is gebruikelijk om een fee te ontvangen van 2 tot 6 procent ongeachte hoeveel bezoekers je beautyblog heeft.

Youtube videos

Als je een Youtube partner wordt kun je geld verdienen met Youtube video’s.

Eigen shop

Uiteraard kun je zelf ook producten verkopen. De marges zijn dan hoger dan via een affiliate link, maar de risico’s en kosten zijn ook hoger. Een eigen shop is pas interessant als een grote bereik hebt opgebouwd met je beautyblog.

Het voordeel van een eigen beautyblog is dat je vanuit huis kunt werken en geen duur kantoor nodig hebt. Met een bureau, computer, software en camera kom je al ver. Wil je professioneler aan de slag, dan heb je ook andere kosten zoals drukwerk, design, hosting en reiskosten.

Hoeveel verdient een beautyblogger?

Om geld te verdienen aan je beautyblog is het van belang om de verkoop van je advertenties en advertorials uit te besteden. Een bureau is pas geïnteresseerd in je blog als je minimaal 50.000 unieke bezoekers per maand hebt. Het is gebruikelijk dat ze een fee vragen tussen de 30 en 50 procent.

Als rekenvoorbeeld kijken we naar een beautyblog met 80.000 unieke bezoekers per maand, 300.000 pageviews per maand en 2 advertentieposities per pagina. Deze beautyblogger zou de volgende inkomsten kunnen hebben.

Advertenties

Met 300.000 pageviews en 2 advertenties per pagina kun je 600.000 keer een advertentie vertonen. Adverteerders willen dat hun advertentie aandacht krijgt en daarom zullen niet al je advertentiepositie altijd verkocht worden. Ook is het gebruikelijk dat het aantal vertoningen beperkt worden tot 2 vertoning per unieke bezoeker. De advertentieruimte die je niet verkoopt kun je gebruiker voor affiliate banners.

80.000 unieke bezoekers x 2 vertoningen x 60 procent fill = 96.000 vertoningen. Gemiddeld kun je 8 euro per 1.000 vertoningen krijgen. (96.000/1.000) x 8 = 768 euro per maand.

Advertorials

Een beautyblog met 80.000 unieke bezoekers per maand kan gemiddeld 3 advertorials per maand verwachten a 350 euro per advertorial = 1.050 euro per maand

Affiliate links

Zorg dat je in je artikelen affiliate links hebt. Schrijf je over een mascara, dan kun je linken naar een shop die het verkoopt. Zorg ook dat je al je niet verkochte banner ruimte vol zet met affiliate banners.

Het is moeilijker om een schatting te maken voor affiliate inkomsten, omdat dit sterk afhankelijk is van het affiliate programma, shop, doelgroep, loyaliteit, prijs van het product en andere factoren. Een doorklik ratio van 3 procent en een conversie ratio van 1 procent is niet ongebruikelijk. Dit houdt in dat 3 procent van je bezoeker op een link klikken en vervolgens zal 1 procent van die bezoekers iets kopen.

Met 540.000 views komt dit neer op 16.200 kliks en 162 sales. Stel dat je een fee krijgt van 5 procent en gemiddeld wordt er per sale 25 euro verkocht. Dat komt dit neer op 108×0,05×25= 202,50 euro.

Youtube filmpjes

Als Youtube partner kun je gemiddeld 1,50 euro verdienen per 1.000 vertoningen. Een beautyblog met 80.000 unieke bezoeker per maand heeft gemiddeld 8.000 views per video. Als je 10 video’s per maand publiceert kun je rekenen op 120 euro per maand.

Eigen shop

Met maar 80.000 unieke bezoekers per maand is een eigen shop niet interessant.

In totaal is je omzet 768+1.050+202,50+120= 2.140,50 euro

Maar om dit te kunnen verdienen werk je met een bureau en er vindt een afdracht plaats van 40 procent voor advertenties en advertorials. (768+1.050)*0,4= 727,20 euro.

Daarnaast zul je vaste en variabele kosten hebben. Het aanschaffen van een bureau, computer, software en camera is op zijn minst 1.200 euro. Verdeelt over 4 jaar is dit 25 euro per maand. Met een bureau kan je langer werken dan 4 jaar, maar een computer en camera zijn al naar 4 jaar echt verouderd.

Ook heb je andere kosten zoals telefoonkosten, reiskosten en hosting. Zelfs als je in Amsterdam woont en niet vaak naar een persevent gaat buiten de hoofdstad, dan ben je zeker 60 euro per maand kwijt aan hosting, telefoonkosten enz.

Je totale inkomsten

2.140,50 omzet – 812,20 kosten = 1.328,30 euro bruto winst per maand. Dit is je winst voor belasting! Dit is minder dan het minimumloon van 1.446,60 euro. Plus dat je er eerst voor moet zorgen dat je minimaal 80.000 unieke bezoekers per maand hebt.

Dit is een indicatie van hoeveel je kunt verdienen met een beautyblog.