How To: Diagonale nail art met plakband


Afgelopen nacht ging de wintertijd in. Ik heb me daardoor laten inspireren voor een nail art met een zomer- en een herfstkleur. Deze diagonale nail art maak je met plakband.

Deze nail art valt behoorlijk op! Je kunt alle kleuren gebruiken die je maar wilt, dus de combinaties zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de kleuren van je sportvereniging, of twee kleuren uit je kleding. Deze diagonale nail art met plakband lukt wel het beste met een donkere en een lichte kleur.

Benodigdheden

  • Twee verschillende kleuren nagellak
  • Plakband
  • Basecoat
  • Glanzende topcoat

Basis


Als basis gebruik je natuurlijk basecoat. Ik heb voor deze manicure een base coat van Catrice gebruikt. Daaroverheen lak je de lichtste kleur nagellak, of de lak die het minste dekt. Ik heb voor een zomerse roze kleur gekozen van Catrice, namelijk Princess for a Day. Dit vind ik trouwens echt de mooiste roze lak ooit, alleen zit die helaas niet meer in het assortiment van Catrice. Na het aanbrengen van 2 lagen heb ik de lak eerst een half uurtje goed laten drogen.

Diagonale vlakken


Ik liet de nagellak zo lang drogen, omdat het anders een zooitje wordt met het plakband. Het plakband plak je namelijk schuin over de roze lak heen. Hierna lak je zo snel mogelijk de andere kleur over je nagel. Ik heb hier gekozen voor Clay Ton My Hero, van Catrice. Let op dat je plakband niet te erg kleeft, want anders blijft de roze lak eraan kleven en kun je er opnieuw mee beginnen.


Zorg ervoor dat je in 1 keer een dekkende laag lakt, dan hoef je je nagel maar 1 keer af te plakken. Haal vervolgens voorzichtig het plakband eraf. Doe elke nagel apart, zodat het plakband niet te lang op je nagel blijft zitten. Als je alle nagels gehad hebt, laat je het weer goed drogen. Uiteindelijk kun je er nog een laag topcoat op doen, zodat je nagellak niet te snel gaat chippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.