Make-up tips voor vette huid


Bijna niemand heeft een perfecte huid. De een heeft puisten, de ander heeft een schrale huid en de sommigen kampen weer met een vettig gezicht. Wanneer je een vette huid hebt, blijft je make-up niet zo heel lang zitten. Erg vervelend en daarom heb ik wat make-up tips voor een vette huid op een rijtje gezet!

Herken vette huid

Een vette huid herken je aan grote poriën, mee-eters, puistjes en talg. Er ligt soms een licht olielaagje op je huid en het voelt vet aan. Vooral je kin, neus en voorhoofd glimmen. Daarnaast blijft je make-up niet lang zitten en loopt het vaak uit.

Make-up kopen

Als je een vette huid hebt, moet je zorgvuldig make-up kopen. Investeer in goede merken die langer blijven zitten. Dit is vooral bij foundation belangrijk! Vraag daarnaast make-up advies aan een medewerkster.

Foundation

Als je een vette huid hebt, vervaagd je foundation sneller dan normaal. Gebruik daarom altijd een primer voordat je foundation aanbrengt. Het blijft dan vele malen langer zitten. Vooral wanneer je een vette huid hebt, kan dit ervoor zorgen dat je make-up aan het einde van dag nog steeds perfect zit. Gebruik daarnaast ook altijd foundation die geen olie bevat. Wanneer je deze wel gebruikt, wordt je huid nog vetter en gaat het glimmen. Koop daarom een matte foundation op waterbasis.

Poeder

Een goede poeder is een echte must-have voor vrouwen met een vette huid. Het is vooral erg handig voor de zogenaamde t-zone. Het maakt de glimmende huid namelijk weer mat. Breng dus altijd wat compact poeder aan op je huid, nadat je foundation hebt opgesmeerd.

Oogschaduw

Bijna iedereen heeft last van een vettige huid rond de ogen. Wanneer je geen oogschaduw aanbrengt, kun je dit oplossen door wat transparante poeder aan te brengen. Als je opvallende ogen wilt creëren met oogschaduw, kun je het best eerst oogschaduwbasis aanbrengen. Hierdoor blijft het, ondanks je vette huid, perfect zitten. Je kunt daarnaast beter een oogschaduw op basis van poeder, dan op basis van crème, gebruiken. De crème zal namelijk sneller uitlopen dan de poeder.

Oogpotlood

Bijna iedereen heeft er last van: een zwart randje om je ogen die constant uitloopt. Vooral mensen met een vette huid moeten telkens hun oogpotlood bijwerken en de zwarte strepen wegvegen. Je kunt dit verminderen door ’s morgens geen dag- of oogcrème rondom je ogen op te smeren. Het enige wat je daarnaast kunt doen, is een goed oogpotlood kopen en compact poeder rondom je ogen aanbrengen.