Make-up voor meer dingen gebruiken


Soms is er opeens een product op of je hebt geen tijd of geld om een nieuwe te kopen. Maar soms is het ook gewoon heel handig om zo minmogelijk make-up mee te nemen. Daarom vertel ik je welke make-up producten je voor meerdere dingen kan gebruiken.

Lippenstift als blush


Lippenstift kan ook gebruikt worden op je wangen. Het wordt een soort crème blush waardoor het het makkelijkste is om na je foundation en voor je poeder aan te brengen. Blend het goed uit voor een mooi effect. Het kan leuk zijn om de lippenstift niet alleen op je wangen te gebruiken, maar ook op je lippen. Zo matcht je make-up goed met elkaar.

Lippenstift als oogschaduwbasis


Het plakkerige gevoel is even wennen, maar een lippenstift kan een hele goede oogschaduwbasis zijn. Vooral met losse poeders werkt dit goed. De oogschaduw blijft de hele dag aan de lippenstift plakken. Je huid kan de oogschaduw niet opnemen, dankzij de lippenstift. Let wel op dat je een doorzichtige lippenstift gebruikt of een oogschaduw in dezelfde kleur als je lippenstift. Je kunt ook lippenstift op je lippen aanbrengen en de kleur iets aanpassen met oogschaduw.

Oogschaduw als highliter


Heb je een lichte glanzende kleur oogschaduw? Die kun je prima gebruiken als highliter op je gezicht! Breng het gewoon aan op de delen van je gezicht die je wilt laten opvallen, zoals je neus en je junkbeenderen. Op deze manier zul je er gelijk veel feestelijker uitzien.

Oogpotlood als wenkbrauwpotlood


Waarom zou je het allebei meenemen. Als je een oogpotlood hebt in de kleur van je wenkbrauwen kun je het gewoon dubbel gebruiken. Zorg dat je oogpotlood goed geslepen is voor je wenkbrauwen en neem wel voor een klein wenkbrauw borsteltje. Je kunt trouwens ook oogschaduw als wenkbrauwpoeder gebruiken.

Mascara als wenkbrauwgel


Om je wenkbrauwen in model te houden kun je best een beetje mascara in de juiste kleur gebruiken. Zorg wel dat je niet in je wenkbrauwen wrijft, want dan wordt het een zootje. Om wimpers netjes op hun plaats te houden kun je ook wenkbrauwgel gebruiken. Op de verpakking van veel wenbrauwgels staat dan ook dat je dit ook voor je wimpers kunt gebruiken.

Foto’s via weheartit