Review: manicure Mady Lady in Den Haag

Mady Lady in Den Haag buiten
Eens in de zoveel tijd verwen ik mezelf met een manicure. Ditmaal liep ik hiervoor bij Mady Lady in Den Haag naar binnen.

De laatste tijd bleven mijn nagels maar breken, inscheuren en kreeg ik ze niet meer in het juiste model. Het was dan ook weer eens tijd om mijn handen door een professional te laten behandelen. Alleen moet je in Den Haag goed uitkijken welke salon je binnenstapt. Zo kwam ik vorig jaar terecht bij een zaak die er op het eerste oog goed uitzag, maar later toch meer weg had van een boordeel. Daarom besloot ik om Chinatown ditmaal achterwegen te laten en Mady Lady te proberen aan de Korte Poten.

De salon

Mady Lady in Den Haag binnen
Mady Lady is gevestigd in het centrum van Den Haag en je kunt er naast manicure, ook terecht voor pedicure, gezichtsbehandelingen en massages. Als je de salon binnenstapt sta je direct bij de manicure tafels en achterin staan 2 stoelen voor pedicure. Op de eerste verdieping, waar ik niet ben geweest, worden de andere behandelingen uitgevoerd. De zaak ziet er op het eerste gezicht schoon en verzorgd uit.

Ik had een Spa Manicure geboekt, die ongeveer 45 minuten duurt en 27,50 euro kost. Helaas was er alleen iets niet goed gegaan met mijn boeking en stond deze niet in de agenda. Wat mij ook direct opviel was dat de nagelstyliste geen Nederlands sprak en dat haar Engels vrij beperkt was, terwijl ik mijn afspraak had gemaakt met iemand die wel Nederlands sprak. Uiteindelijk heb ik ruim 30 minuten zitten wachten voordat ik aan de beurt was.

Manicure

Mady Lady in Den Haag nagels
Omdat het niet goed was gegaan met mijn afspraak werd mijn manicure uitgevoerd door 2 verschillende Aziatische vrouwen. Als eerste mocht ik mijn handen stoppen in een badje water. Na een paar minuten mochten deze eruit en werden ze afgedroogd. Hierna werden mijn nagels geknipt, nagelriemen teruggeduwd en velletjes verwijderd. Vervolgens werden mijn nagels netjes in model geveild en behandeld met een glansveil. Ook werden mijn handen kort gemasseerd.

Qua nagellak kun je in deze salon kiezen uit heel veel verschillende kleuren van OPI. Ik liet mijn oog vallen op een verleidelijke rode kleur. Als eerste worden je nagels voorzien van een basis coat, daarna 2 laagjes nagellak en daarover een top coat. Tussendoor worden je nagels gedroogd met een nageldroger.

Mady Lady in Den Haag nagels zoom

Tijdens de behandeling werden professionele tools gebruikt en alles werd meerdere keren ontsmet. Daarnaast kon ik ook merken dat ze dit dagelijks doen. Want de nagelstyliste was vlot en maakte mijn nagels niet kapot, iets wat ik bij andere salons helaas weleens heb gehad.

Conclusie

Wat ik als eerste kwijt wil over Mady Lady is dat dit echt een beautysalon is. Tijdens mijn behandeling zijn er verschillende klanten binnen geweest en geen van hen waren mannen die voor een “speciale” massage kwamen.

Wat ik wel heel vervelend vond, is dat het niet goed gegaan was met mijn afspraak. Daarnaast kan het voor sommige klanten ook lastig zijn dat niet alle medewerkers Nederlands spreken. De 2 vrouwen die aanwezig waren toen ik behandeld werd, spraken onderling de hele tijd hun eigen taal.

De manicure werd veilig en hygiënisch uitgevoerd en na afloop zagen mijn handen er heel netjes uit. De nagellak heeft er ongeveer een week perfect opgezeten, maar hierna kreeg ik last van de eerste chips. Qua kwaliteit en hygiëne is dit dan ook een salon die ik zou aanraden.

Product: Spa Manicure
Prijs: 27,50 euro

Voordelen:
+ Er wordt veilig en hygiënische gewerkt
+ Alle nagellakproducten zijn van OPI
+ Professionele nagelstylist die weet wat ze doet

Nadelen
– Af spraak stond niet in de agenda
– Niet alle medewerkers spreken Nederlands

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Salon” cat1rating=”7.5″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”7.5″ cat3title=”Hygiëne” cat3rating=”8.0″ cat4title=”Service” cat4rating=”6.5″]