Tips voor french manicure


Een french manicure geeft je nagels een mooie, verzorgde uitstraling, maar voor velen is dit een ingewikkeld klusje. Toch is het makkelijker dan je denkt, als je er maar de tijd voor neemt. Met deze tips voor een french manicure, kun je het zelf ook.

Handen

De eerste stap is om je handen goed te wassen voordat je aan de french manicure begint. Dit moet je doen, omdat je handen dan vetvrij zijn. Je nagellak hecht dan beter aan, waardoor de lak beter blijft zitten en je een mooier resultaat krijgt.

Vijlen

Zorg dat je je nagels eerst mooi vijlt. Voor een french manicure is het verstandig om je nagels vierkant te vijlen. Maak je nagels niet al te vierkant, want dan is het effect niet mooi.

Basecoat

Ook bij de french manicure is het belangrijk dat je voordat je begint een basecoat aanbrengt. Deze basecoat beschermt je nagels tegen de kleur van de nagellak. Zorg wel dat je gaat voor een basecoat die transparant is.

Witte lak

Nu begint de french manicure pas echt! Maak met een goede witte lak in één keer een lijntje aan de bovenkant van je nagels. Zorg dat dit lijntje aan de onderkant licht gebogen is, je gaat dus een beetje mee met de vorm van je nagels. Het lijntje mag ongeveer 4 millimeter zijn, maar dat is afhankelijk van de lengte van je nagels. De nagellak breng je op je rechterhand aan van rechts naar links en op je linkerhand van links naar rechts.

Mocht je lijntje niet in één keer perfect lukken, probeer het dan nog een keer. Als je een klein gedeelte weg wilt halen, kun je dit doen met een wattenstaafje. Lukt het je na een paar keer oefenen echt niet, dan kun je altijd nog met speciale sjablonen voor french manicure aan de slag gaan.

Roze lak

Nu het witte laagje erop zit, breng je een lichtroze lak aan over je hele nagel. Zo lijken je nagels extra natuurlijk. Het is wel belangrijk dat je de roze lak pas aanbrengt als de witte laag goed gedroogd is, anders wordt de witte lak beschadigd en is al je werk voor niets geweest.

Topcoat

Tot slot doe je een topcoat op je net gelakte nagels. Ook hier is het belangrijk dat je dit doet wanneer de nagellak goed opgedroogd is. De topcoat nu nog even laten drogen en je french manicure is gemaakt!