Tips voor het groeien van je nagels


Als er iets mooi en vrouwelijk staat, zijn het wel lange nagels. Helaas is dit voor sommigen meer droom dan waarheid. Is dit bij jou het geval, dan heb je misschien wat aan deze tips voor het groeien van je nagels.

Gezond eten

Natuurlijk is gezond eten erg belangrijk voor de groei van je nagels. Hierbij gaat het vooral om een goed uitgebalanceerd dieet. Zorg dat je jouw dagelijkse dosis vitaminen binnenkrijgt en denk hierbij vooral aan voedsel dat vitaminen A, B, C of D bevat. Verder mogen ook calcium en ijzer niet in het voedingspatroon ontbreken. Drink daarnaast genoeg water, want dit is niet alleen goed voor de lijn, maar ook voor de groei van je nagels!

Manicure

Door regelmatig een manicure te ondergaan, blijven je nagels gezond en sterk. Hierdoor groeien ze logischerwijs ook sneller. Vaak kunnen ze in een nagelsalon goed zien wat jouw nagels nodig hebben. Natuurlijk is een manicure buiten de deur best duur, maar gelukkig is er ook een andere oplossing. Je kunt dit namelijk gemakkelijk zelf doen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Laat ze weken

Om nagels sneller te laten groeien, zijn verschillende vloeistoffen waarin je ze kunt laten weken. Zo schijnt een mix van olijfolie en citroensap erg goed te werken. Verder kun je hetzelfde doen met bijvoorbeeld warme melk, knoflookolie of sinasappelsap. Deze producten bevatten allemaal ingrediënten die de nagels versterken en daarmee ook de groei stimuleren.

Reinig en hydrateer

Het is erg belangrijk om je nagels goed te reinigen en hydrateren. Wanneer je ze schoonmaakt, is het verstandig om geen producten met aceton te gebruiken. Verder kun je jouw nagels met handen- en nagelcrème verzorgen, dit zorgt voor de benodigde hydratatie. Natuurlijk zijn sterke nagels erg belangrijk als je wilt dat ze groeien. Het aanbrengen van een nagelverharder is daarom een goed idee, want hiermee voorkom je dat jouw nagels gemakkelijk afbreken.

Wees voorzichtig met vijlen

Het is beter om je nagels te vijlen dan om ze te knippen, maar het is erg belangrijk om ook hier voorzichtig mee te wezen. Door het teveel vijlen van je nagels, kunnen ze namelijk beschadigen. Dit zorgt ervoor dat ze veel minder snel groeien en dat schiet natuurlijk niet op. Hier lees je hoe je jouw nagels op een juiste manier kan vijlen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.