10 tips voor een mooie huid, haar en lichaam

10 tips voor een mooie huid, haar en lichaam

Een mooie bos haar en een huid die er altijd goed uitziet: we willen het allemaal, maar helaas word je er niet zomaar mee geboren. Je kunt er echter wel zelf voor zorgen dat je haar er mooier uitziet of bijvoorbeeld niet meer uitvalt als je hier last van hebt. Met deze tips zal jouw haar en huid er snel beter uitzien!

  1. Heb je last van een droge hoofdhuid? Dan kan dit liggen aan een tekort van vitamine A. Gelukkig kun je hiervoor supplementen slikken en je hoofdhuid zal snel weer opknappen.
  2. Een tekort aan vitamine B kan zorgen voor uitval van het haar: een nachtmerrie. Als je dus haaruitval hebt, probeer dit dan eens te slikken. Dit zit overigens ook in eieren, champignons en broccoli.
  3. Vitamine C is niet alleen belangrijk voor onze weerstand, maar ook voor ons haar. Het voorkomt uitval maar zorgt er ook voor dat het haar minder snel grijs wordt.
  4. Een tekort aan vitamine E kan haaruitval veroorzaken en je kunt er roos door krijgen. Bij voldoende vitamine E groeit het haar sneller, verdwijnt roos en ziet het haar er gezonder uit.
  5. Als je veroudering tegen wilt gaan en huidcelvernieuwing wilt bevorderen, is vitamine C het beste voor de huid. Als je niet voldoende fruit eet, slik dit dan in supplementen bij.
 1. Sterke huidcellen krijg je door vitamine B. Een tekort hieraan kun je aanvullen met een supplement en het letten op je voeding. Je kunt het vinden in vette vis, peulvruchten en noten.
 2. Een gladde huid waarbij rimpels niet snel komen, dat willen we allemaal. Dat is mogelijk wanneer je voldoende vitamine A binnenkrijgt. Dit zit onder andere in wortels, maar ook in supplementen. Wil je rimpels voorkomen en ervoor zorgen dat de huid infecties beter kan bestrijden? Dan is vitamine A zeker een goed supplement voor jou.
 3. Een huid die zichzelf kan herstellen is erg belangrijk. Bij een tekort aan magnesium, kan dit niet worden gedaan. Tip: koop vloeibare magnesium. Deze wordt beter opgenomen door de huid.
 4. Om meer collageen te krijgen en voor een sterkere huid, kun je het beste genoeg calcium binnenkrijgen.
 5. Het immuunsysteem wordt versterkt en infecties kunnen sneller genezen worden door zink. Wederom verkrijgbaar als supplement.
 6. Ten slotte kun je je huid mooi laten stralen door genoeg ijzer binnen te krijgen. Dit kan door middel van genoeg vlees eten, maar ook door een supplement.

Foto: Adina Voicu